About me / Magamról

Péter Horváth photography

+36-70-317-1066

Üdvözöllek!

Nevem Horváth Péter

Szerintem sokan vannak, akik emklékeznek Michelangelo Antonioni Nagyítás című filmjének kultikus jelenetére, amikor a David Hemmings által alakított divatfotós a világhírű modellt, Veruschkát fotózza. A jelenetből árad az érzékiség, benne van a test ősi kultusza és az az eksztázis, amit a művész az önkiteljesedéssel átél.

Ezzel a gondolattal csupán csak arra szerettem volna utalni, hogy mennyivel több van egy fotó elkészültének folyamatában, mint pusztán meghatározott célú munkavégzés. Minden egyes fotóval szeretnék túllépni a puszta kereskedelmi célon, saját stílusomat és egyéni hitvallásonat is szeretném megmutatni őszintén és hitelesen feltárulkozva.

Úgy vélem, ha mindezek megvalósulnak a fotózás során, akkor nem kell már azt külön célként megfogalmazni, hogy model, fotós is jól érezze magát.

A szememben az elkészült kép egy dokumentum. A fénykép, ami a jelen egyetlen pillanatát rögzíti, az exponálással szinte egy időben máris múlttá válik. Akár egy társasági esemény, akár egy modell pózait nézzük, a fényképek kihagyhatatlanok a sorból, mert segítenek ébren tartani az emlékezetünket.

Igyekszem a nézőre bízni, mit olvas ki a képeimből. Ritmust, játékosságot, miszticizmust, titkot vagy éppen légiességet....??? Ha bármelyik vagy egyéb, bármilyen érzés megfogalmazódik benne, elértem a célomat.

Ha ezen gondolatok és természetesen a fotóim alapján úgy gondolod, hogy szeretnél megbízni valamilyen fotózással, kérlek, keress meg az elérhetőségeim valamelyikén.

Vállalok portré-, család-, gyerekfotózást, illetve modellfotózást (pl. portfólió, divat, , beauty, glamour, akt, kreatív, extrém – ha nem találod itt, amit szeretnél, akkor érdeklődj nálam) egyaránt. Vállalom események fotózását is.